Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Poziv nosiocima QNeST brenda zainteresovanim za promociju turističkih ruta

Datum objave: 30.09.2020 15:10 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomije kao jedan od 8 partnera na projektu QneST -„Quality Network on Sustainable Tourism“, u okviru kojeg se radi na stvaranju prepoznatljivog QneST brenda, kroz promociju i povezivanje preduzeća Jadransko-jonske regije iz oblasti održivog turizma i razmjeni primjera dobre prakse, objavljuje Poziv svim zainteresovanim nosiocima QNeST brenda da promovišu primjere dobrih praksi definisanih projektnih turističkih ruta sa akcentom na regiju Skadarskog jezera i Cetinjske opštine, kroz razmjenu promotivnih paketa sa nosiocima QNeST brenda partnera na projektu iz Italije i Grčke.

Zainteresovani predstavnici će se kroz radionicu upoznati sa načinom promocije njihove ponude (prikupljanje informacija, promotivnog materijala, prezentacija, video sadržaja lokalnih proizvoda i usluga), a sve sa ciljem umrežavanja i povezivanja sa izabranim nosiocima QNeST brenda partnera iz Italije i Grčke. S druge strane imaće priliku i da se upoznaju sa promotivnom ponudom predstavnika QNeST brenda iz dvije partnerske zemlje, i ocijene njihovu ponudu, u cilju razmjene informacija, iskustava i vrednovanja kvaliteta iste.

Poseban akcenat se stavlja na promociju turističkih ruta, kulturnog istorijskog nasljeđa i gastronomske ponude Skadarskog regiona i Cetinjske opštine, kao projektom definisanih oblasti, a u cilju razvoja održivih turističkih inicijativa, bolje povezanosti preduzeća i pružalaca usluga iz oblasti turizma i njihovog predstavljanja partnerima u okviru Jadransko-jonske regije.

Pozivaju se svi zainteresovani nosioci QNeST brenda da najkasnije do 15.10.2020. godine potvrde svoju zainteresovanost na e-mail adrese: andjela.gajevic@mek.gov.me ili ljiljana.belada@mek.gov.me

Quality Network of Suistanable Tourism - QNeST je projekat koji sufinansira Evropska unija kroz IPA Jadransko- jonski Interreg V-B Adrion program 2014-2020, u okviru prvog poziva za strateške projekte.

Projekat se odnosi na jačanje tradicionalnog brenda i standarda kvaliteta u malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma, promociji i povezivanju preduzeća Jadransko-jonske regije iz oblasti održivog turizma i razmjeni primjera dobre prakse. Konzorcijum QNeST projekta čini 8 partnera iz 5 zemalja Jadransko-jonske regije (Italija, Grčka, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija).

MINISTATSVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU