Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

>

Саопштење: Појашњење у вези Програмске линије за подстицај директних инвестиција и продужење рока за пријављивање до 9. новембра 2020. године

Датум објаве: 30.10.2020 12:27 | Аутор: Министарство економије

Испис Штампај страницу


У тексту Програмске линије за подстицај директних инвестиција, у дијелу тумачења појма новозапосленог лица, дошло је до техничке грешке. 

Наиме, на страни 4. текста Програмске линије, наведено је: „Новозапослено лице је лице чијим запошљавањем се повећава број запослених код корисника средстава у односу на број запослених у мјесецу који претходи мјесецу у којем је објављен јавни оглас.“ Исправно је: „Новозапослено лице је лице чијим запошљавањем се повећава број запослених код корисника средстава у односу на број запослених у мјесецу који претходи мјесецу у којем је поднесена пријава.“ 

Тиме се усклађује тумачење појма новозапосленог лица са остатком текста програмске линије, гдје је наведено да се новозапосленим лицем сматра лице запослено на неодређено вријеме са пуним радним временом на пословима насталим реализацијом инвестиционог пројекта почев од дана подношења пријаве.

Такође, имајући у виду и велико интересовање за Програмску линију за подстицај директних инвестиција, Министарство економије донијело је одлуку да се рок за предају захтјева за ову програмску линију продужи до 9 . новембра 2020. године до 15:00 сати како би сви заинтересовани могли да аплицирају.