Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

>

Министар Милатовић разговарао са члановима Социјалног савјета

Министар Милатовић разговарао са члановима Социјалног савјета
Датум објаве: 30.12.2020 14:20 | Аутор: Министарство економског развоја

Испис Штампај страницу


На јучерашњем састанку министра економског развоја мр Јакова Милатовића и досадашњег предсједника Социјалног савјета мр Вукашина Зоговића разговарано је о потребним предусловима за несметано функционисање и рад овог трипартитног тијела у чијем раду учествују репрезентативно удружење послодаваца, репрезентативни синдикати и Влада, стављајући нагласак да треба константно радити на јачању и унапређењу социјалног дијалога.

Министарство економског развоја

Представници Социјалног савјета упознали су министра Милатовића са начином рада и функционисања Савјета као и о начину доношења мишљења. Речено је да је потребно развијати бипартитни социјални дијалог на линији послодавац-запослени у свим областима а нарочито у туризму, угоститељству и трговини и истакли одређене проблеме који се односе на успостављање социјалног дијалога у неким областима. 

Такође наведен је и добар примјер дјеловања локалног Социјалног савјета у Бијелом Пољу као и план да се таква пракса успостави и у другим општинама. 

Министар Милатовић је оцијенио да је постојање Социјалног савјета од изузетне важности за социјални дијалог у Црној Гори и да ће се Влада посветити јачању и унапређењу истог, који је уједно и предуслов за испуњавање обавеза из Поглавља 19 – Социјална политика и запошљавање.