Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

>

Registar podsticajnih mjera za investicije za 2020. godinu

Registar podsticajnih mjera za investicije za 2020. godinu
Datum objave: 28.03.2021 15:18 | Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomskog razvoja je u saradnji sa Grupom Svjetske banke kreiralo Registar podsticajnih mjera za investicije sa sveobuhvatnim pregledom dostupnih finansijskih i nefinansijskih programa podrške i podsticajnih mjera i olakšica za privrednike i investitore.

Svrha kreiranja Registra podsticajnih mjera za investicije prepoznata je Akcionim planom Regionalne agende za reforme u oblasti investicija (RIRA) koja se sprovodi u okviru višegodišnjeg Akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu (MAP REA).

Registar sadrži podatke o 42 podsticajne mjere koje su domaćim i stranim investitorima dostupne kroz različite programe podrške namijenjene privredi, a koje kreiraju i sprovode nadležna ministarstva.
Postojeća verzija registra pripremljena je na osnovu raspoloživih podataka o podsticajima i olakšicama za privrednike i investitore, relevantnih za 2020. godinu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima vršiti redovno i pravovremeno ažuriranje registra, u skladu sa aktuelnim programima podrške i podsticajima za privrednike i investitore.