Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

>

Регистар подстицајних мјера за инвестиције за 2020. годину

Регистар подстицајних мјера за инвестиције за 2020. годину
Датум објаве: 28.03.2021 15:18 | Аутор: Министарство економског развоја

Испис Штампај страницу


Министарство економског развоја је у сарадњи са Групом Свјетске банке креирало Регистар подстицајних мјера за инвестиције са свеобухватним прегледом доступних финансијских и нефинансијских програма подршке и подстицајних мјера и олакшица за привреднике и инвеститоре.

Сврха креирања Регистра подстицајних мјера за инвестиције препозната је Акционим планом Регионалне агенде за реформе у области инвестиција (РИРА) која се спроводи у оквиру вишегодишњег Акционог плана за Регионални економски простор на Западном Балкану (МАП РЕА).

Регистар садржи податке о 42 подстицајне мјере које су домаћим и страним инвеститорима доступне кроз различите програме подршке намијењене привреди, а које креирају и спроводе надлежна министарства.
Постојећа верзија регистра припремљена је на основу расположивих података о подстицајима и олакшицама за привреднике и инвеститоре, релевантних за 2020. годину.

Министарство економског развоја ће у координацији са надлежним министарствима вршити редовно и правовремено ажурирање регистра, у складу са актуелним програмима подршке и подстицајима за привреднике и инвеститоре.