Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

>

Министарство економског развоја пружа пуну подршку занатској дјелатности у Црној Гори

Министарство економског развоја пружа пуну подршку занатској дјелатности у Црној Гори
Датум објаве: 07.04.2021 18:15 | Аутор: Министарство економског развоја

Испис Штампај страницу


Државна секретарка у Министарству економског развоја др Милена Липовина-Божовић састала се са представнцима Занатске коморе Црне Горе г-дином Слободаном Старчевићем, г-дином Милутином Ражнатовићем и г-дином Борисом Марђоновићем.

На самом почетку састанка државна секретарка Липовина-Божовић је оцијенила значај постојања Занатске коморе као важне установе која има за циљ да едукује, информише и повеже занатлије и пружи ефикасну подршку у рјешавању проблеме у овој бранши.

„Министарство економског развоја уважава и препознаје значај занатлија, као важан сегмет привреде Црне Горе, стога вас морам упознати са ситуацијом да смо унутар ресора формирали нову Дирекцију за индустријску политику и развој занатства, која ће се доминантно бавити овим темама и показати да истински желимо да унаприједимо ову области“, нагласила је Липовина-Божовић.

Она је додала да је јасно да се ова бранша нашла на удару проблема изазваних корона вирусом а ресор економског развоја са посебним сензибилитетом ради на изналажењу најбољих рјешења којима ће занатска дјелатност у Црној Гори бити помогнута и ојачана.

На састанку је оцијењено да постоји потреба даље имплементације Програмске линије за развој занатства, која има за циљ промоцију црногорских заната кроз пружање бесповратне финансијске подршке, у смислу подстицања и омогућавања набавке опреме и алата намијењених за обављање занатске дјелатности, као и заједнички рад на даљем унапређење законодавног оквира у овој области.

Представници Занатске коморе нагласили су да се више пута јавно оглашавали и давали предлоге и моделе за пружање помоћи и унапрјеђење занатске дјелатности, али нијесу наишли на разумијевање и подршку.

Овом приликом они су изразили оптимизам и увјерење да ће у наредном периоду ова јако важна грана привреде добити значај који завређује и заједно са Владом Црне Горе показати да занатлије својим радом и залагањем могу доприњети бољем животу и друштвеном благостању.

„Иако је полазна основа на прилично ниском нивоу, све будуће и даље радње биће усмјерене на побољшање и стварање услова за рад и препознавање ове важне дјелатности на начин на који она то и заслужује, а у Министарству економског развоја имате партнера и пуну подршку“, закључила је Липовина-Божовић.