мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

мр Јаков Милатовић - министар економског развоја

Министарство економског развоја

Рођен је 1986. године у Подгорици, гдје је и завршио основну школу и гимназију.

Основне студије у области економије завршио је на Економском факултету Универзитета Црне Горе, са просјечном оцјеном 10 и био је студент генерације. Добитник је бројних домаћих признања од Министарства просвјете, Универзитета Црне Горе, Министарства вањских послова, Атлас групе и др, као и иностраних стипендија. Као стипендиста америчке владе провео је једну студијску годину на Универзитету савезне државе Илиноис (Иллиноис Стате Университy), као стипендиста аустријске владе један семестер на Универзитету за економију и бизнис у Бечу (WУ Wиен), а као стипендиста Европске комисије једну студијску годину на Универзитету у Риму (Ла Сапиенза).

Магистарске студије у области економије завршио је на Универзитету Оксфорд и био је стипендиста британске владе (Цхевенинг).

Радно искуство започео је у НЛБ банци у Подгорици као дио тима за управљање ризиком, затим у Дојче банци у Франкфурту у тиму за процјену кредитног ризика земаља са фокусом на земље Централне и Источне Европе. Од 2014. године ради у Европској банци за обнову и развој (ЕБРД) у тиму за економску и политичку анализу, прво као економски аналитичар за регион југоисточне Европе а након унапређења у позицију економисте покрива земље Западног Балкана из канцеларије у Подгорици. Године 2018. бива унапријеђен у главног економисту са задатком да покрива земље ЕУ, укључујући Румунију, Бугарску, Хрватску и Словенију из канцеларије у Букурешту.

Друга искуства и усавршавања стицао је кроз похађање програма и школа Уједињених нација у Њујорку, њемачке Фондације Конрад Аденауер у Подгорици, Амбасаде Црне Горе у Риму, Канцеларије за међународну сарадњу Економског факултета у Подгорици, Оxбридге Ацадемиц Програмс у Оxфорду, Међународног монетарног фонда (ММФ) у Лондону, Лондонске школе економије (ЛСЕ) и Универзитета у Пекингу, Лидерске академије Универзитета Стандфорд и Универзитета у Београду, и других. 
 
Отац је двоје дјеце, течно говори енглески језик а служи се италијанским и шпанским.