Мања слова Већа слова РСС

мек

     мек

     мек

     мек

     мек

     мек

     мек
мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

 

Програмом ЦОСМЕ помаже се предузећима како би имала користи од јединственог тржишта ЕУ и оптимално искористила могућности које пружају тржишта ван ЕУ. Програмом се финансира Европска предузетничка мрежа (Ентерприсе Еуропе Нетwорк) која се састоји од преко 600 канцеларија у више од 50 земаља, чиме се малим и средњим предузећима помаже у проналажењу пословних партнера и партнера за технолошка рјешења, као и у разумијевању законодавства ЕУ и у приступу финансијским средствима ЕУ.

У оквиру ЦОСМЕ-а се такође финансирају интернетски алати који су посебно осмишљени за развој предузећа, као што је портал Ваша Европа и Портал за интернационализацију малих и средњих предузећа. На порталу Ваша Европа налазе се практичне информације за предузетнике који желе проширити пословање на другу државу чланицу. Портал за интернационализацију малих и средњих предузећа усмјерен је на подржавање предузећа која желе развити своје пословање ван Европе.

У оквиру ЦОСМЕ-а финансирају се службе за помоћ у подручју права интелектуалног власништва (ИПР) за мала и средња предузећа у земљама АСЕАН-а, МЕРЦОСУР-а и Кини. Оне пружају савјете и помоћ европским малим и средњим предузећима која се суочавају с потешкоћама у подручју права интелектуалног власништва, норми или потешкоћама у вези са правилима о јавној набавци у тим дијеловима свијета.
Програмом се такође осигурава финансијска подршка Центру за индустријску сарадњу између ЕУ и Јапана у циљу промовисања свих облика индустријске, трговинске и инвестицијске сарадње, информисањем о начинима приступа јапанском тржишту и олакшавањем размјене искустава и знања између предузећа у ЕУ и Јапану.

Све додатне информације можете наћи на сљедећем линку.