Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

>

EXPO LIVE Dubai - Program za finansiranje inovacija

EXPO LIVE Dubai - Program za finansiranje inovacija
Datum objave: 20.11.2018 10:51 | Autor: m

Ispis Štampaj stranicu


U okviru priprema za Univerzalnu izložbu EXPO 2020, koja će biti održana u oktobru 2020.godine u Dubaiju, pokrenut je EXPO LIVE Program za finansiranje inovacija (Expo Live's Innovation Impact Grant Programme) sa ukupnim budžetom od 100 miliona američkih dolara za podršku projektima koji podstiču inovativne uticaje i stvaraju ekološku ili socijalnu vrijednost. 
Program je namijenjen preduzećima, startup-ovima, malim i srednjim preduzećima, individualnim preduzetnicima, nevladinim organizacijama koji mogu da kandiduju inovacije na nivou prototipa. Glavni cilj programa je da se podrže inovacije iz cijelog svijeta koje stvaraju socijalnu ekološku vrijednost, i koje korespondiraju sa podtemama Expo-a: Mogućnost, Mobilnost i Održivost.
Projekti koji pobijede na konkursu biće podržani finansiranjem, poslovnim usmjeravanjem i promocijom. Uspješni kandidati mogu dobiti priliku da pokažu svoja rješenja milionima posjetilaca na Expo-u 2020 Dubai. Do sada je finansirano 70 projekata iz 42 države. Više informacija o ovom projektu mogu se naći na web sajtu: www.expo2020dubai.com/expo-live/.
Program Expo Live je izuzetna prilika koja može pomoći da se svijetu prikažu crnogorski talenti, kao i da se pomogne razvoj crnogorskih startup-ova, te da se poboljša rad malih i srednjih preduzeća u sektorima relevantnim za oblasti na koje se fokusira navedeni program, a koje ujedno bilježe najbrži ekonomski rast. Ovaj program smatramo izuzetnom prilikom za pospješivanje razvoja inovacija u našoj zemlji kojima uvijek dobro dođe dodatna finansijska podrška.
Expo Live program za finansiranje inovacija otvoren je za prijave do 2. decembra 2018. godine, a prijava se vrši putem linka https://www.expo2020dubai.com/expo-live/Innovation#how-to-apply.