Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

УРЕДБА О БИЗНИС ЗОНАМА

Бизнис зона представља јединствен ентитет на подручју локалне самоуправе, дијелом или у потпуности инфраструктурно опремљен, а који потенцијалним инвеститорима поред заједничког простора и инфраструктуре пружа додатне пореске и административне олакшице са државног и локалног нивоа.

Влада Црне Горе је на сједници од 17. новембра 2016. године, донијела Уредбу о бизнис зонама којом се дефинише модел класификације, оснивања, успостављања, управљања и попуњавања бизнис зона, олакшице за кориснике, а све у циљу привлачења нових инвестиција, повећања запослености нарочито у мање развијеним подручјима државе и превазилажењу регионалних разлика.

На основу Уредбе, донијета је и Уредба о измјени Уредбе о бизнис зонама (15.06.2018.), која се односи само на рок усклађивања са Уредбом. Рок који се даје постојећим бизнис зонама да ускладе пословање је са 6 мјесеци продужен на 18 мјесеци.

Уредбом је предвиђен низ олакшица и повољности које су донијеле јединице локалне самоуправе појединачним одлукама за привредне субјекте који региструју своје пословање у бизнис зони, у складу са законима који третирају ову област. 

Све информације и стручна помоћ могу се добити путем е-маил адресе: програми@мек.гов.ме.