Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

ПРОГРАМСКА ЛИНИЈА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈУ ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

КО?

Право учешћа у Програмској линији имају регистрована микро, мала и средња привредна друштва и предузетници који послују најмање 2 године и чија је претежна дјелатност регистрована у областима прерађивачке индустрије.

ШТА?

Средства могу бити намијењена су за набавку: нове производне машине и/или специјализоване опреме за стављање у погон купљене машине, и половне производне машине и/или опреме (не старије од пет година) и/или специјализоване опреме за стављање у погон купљене машине.

КОЛИКО?

Укупан буџет за реализацију Програмске линије за модернизацију прерађивачке индустрије износи 300.000€. 

Програмска линија подразумијева реализацију планиране инвестиције – набавку опреме (дијелом или у потпуности) кроз кредитни аранжман са Инвестиционо-развојним фондом Црне Горе (ИРФ).

Износ одобрених бесповратних средстава у висини до 30% вриједности набавке опреме не може бити мањи од 3.000€ нити већи од 30.000€ без ПДВ. У складу са тим, вриједност набавке опреме на коју се додјељују бесповратна средства креће се у распону од 10.000 до 100.000€.

КАДА?

Јавни позив се спроводи као отворени поступак по моделу трајног Позива с крајњим роком достављања пријава до 5. децембра 2020. године до 15.00 х.

Све информације и стручна помоћ могу се добити путем е-маил адресе: програми@мек.гов.ме.

ПРОГРАМСКА ЛИНИЈА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈУ ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

ПРОГРАМСКА ЛИНИЈА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈУ ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ - ПРИЛОЗИ