Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

PROGRAMSKA LINIJA ZA MODERNIZACIJU PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

KO?

Pravo učešća u Programskoj liniji imaju registrovana mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji posluju najmanje 2 godine i čija je pretežna djelatnost registrovana u oblastima prerađivačke industrije.

ŠTA?

Sredstva mogu biti namijenjena su za nabavku: nove proizvodne mašine i/ili specijalizovane opreme za stavljanje u pogon kupljene mašine, i polovne proizvodne mašine i/ili opreme (ne starije od pet godina) i/ili specijalizovane opreme za stavljanje u pogon kupljene mašine.

KOLIKO?

Ukupan budžet za realizaciju Programske linije za modernizaciju prerađivačke industrije iznosi 300.000€. 

Programska linija podrazumijeva realizaciju planirane investicije – nabavku opreme (dijelom ili u potpunosti) kroz kreditni aranžman sa Investiciono-razvojnim fondom Crne Gore (IRF).

Iznos odobrenih bespovratnih sredstava u visini do 30% vrijednosti nabavke opreme ne može biti manji od 3.000€ niti veći od 30.000€ bez PDV. U skladu sa tim, vrijednost nabavke opreme na koju se dodjeljuju bespovratna sredstva kreće se u rasponu od 10.000 do 100.000€.

KADA?

Javni poziv se sprovodi kao otvoreni postupak po modelu trajnog Poziva s krajnjim rokom dostavljanja prijava do 5. decembra 2020. godine do 15.00 h.

Sve informacije i stručna pomoć mogu se dobiti putem e-mail adrese: programi@mek.gov.me.

PROGRAMSKA LINIJA ZA MODERNIZACIJU PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

PROGRAMSKA LINIJA ZA MODERNIZACIJU PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE - PRILOZI