Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

ПРОГРАМСКА ЛИНИЈА ЗА ПОДСТИЦАЈ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

КО?

Право учешћа у овој Програмској линији имају микро, мала, средња и велика предузећа.

ШТА?

Улагање у инвестициони пројекат, у смислу ове линије, је улагање у материјалну и нематеријалну имовину од дана подношења пријаве, закључно са истеком три године од дана подношења пријаве. Улагања у материјалну имовину обухватају инвестирање у земљиште и објекте, производне погоне, и приступе истима, машине и опрему, као и трошкове закупа пословних просторија за потребе реализације инвестиционог пројека и инвестирање у закупљено земљиште, објекте и производне погоне, под условом да период закупа није краћи од десет година од дана закључења уговора о коришћењу средстава за подстицање инвестиција.

КОЛИКО?

Укупан буџет за реализацију Програмске линије за подстицај директних инвестиција износи 2.300.000€. 

Министарство економије одобрава рефундацију дијела трошкова у висини до 50% од укупне вриједности улагања у инвестициони пројекат за велика привредна друштва, до 60% од укупне вриједности улагања у инвестициони пројекат за средња привредна друштва, и до 70% од укупне вриједности улагања у инвестициони пројекат за мала привредна друштва. Изузев за капиталне инвестиције, до 17% од укупне вриједности улагања у инвестициони пројекат. Максимални износ субвенције је 1мил€.

КАДА?

Јавни позив се спроводи као отворени поступак по моделу трајног Позива с крајњим роком достављања пријава до 2. новембра 2020. године до 15.00 х.

Све информације и стручна помоћ могу се добити путем е-маил адресе: програми@мек.гов.ме.

ПРОГРАМСКА ЛИНИЈА ЗА ПОДСТИЦАЈ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

ПРОГРАМСКА ЛИНИЈА ЗА ПОДСТИЦАЈ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА - ПРИЛОЗИ