Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

PROGRAMSKA LINIJA ZA PODSTICAJ DIREKTNIH INVESTICIJA

KO?

Pravo učešća u ovoj Programskoj liniji imaju mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

ŠTA?

Ulaganje u investicioni projekat, u smislu ove linije, je ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu od dana podnošenja prijave, zaključno sa istekom tri godine od dana podnošenja prijave. Ulaganja u materijalnu imovinu obuhvataju investiranje u zemljište i objekte, proizvodne pogone, i pristupe istima, mašine i opremu, kao i troškove zakupa poslovnih prostorija za potrebe realizacije investicionog projeka i investiranje u zakupljeno zemljište, objekte i proizvodne pogone, pod uslovom da period zakupa nije kraći od deset godina od dana zaključenja ugovora o korišćenju sredstava za podsticanje investicija.

KOLIKO?

Ukupan budžet za realizaciju Programske linije za podsticaj direktnih investicija iznosi 2.300.000€. 

Ministarstvo ekonomije odobrava refundaciju dijela troškova u visini do 50% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat za velika privredna društva, do 60% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat za srednja privredna društva, i do 70% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat za mala privredna društva. Izuzev za kapitalne investicije, do 17% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat. Maksimalni iznos subvencije je 1mil€.

KADA?

Javni poziv se sprovodi kao otvoreni postupak po modelu trajnog Poziva s krajnjim rokom dostavljanja prijava do 2. novembra 2020. godine do 15.00 h.

Sve informacije i stručna pomoć mogu se dobiti putem e-mail adrese: programi@mek.gov.me.

PROGRAMSKA LINIJA ZA PODSTICAJ DIREKTNIH INVESTICIJA

PROGRAMSKA LINIJA ZA PODSTICAJ DIREKTNIH INVESTICIJA - PRILOZI