Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

МинистарствоТоком процеса приступања Црне Горе у СТО, чланице су између осталог, анализирале економске политике и спољнотрговински режим Црне Горе, у дијелу усаглашеност са СТО споразумима. Имајући у виду да је Извјештај Радне групе резултат мултилатералних преговора са чланицама СТО, који се односи на усклађивање црногорске легислативе са релевантним споразумима, овај дио портала прати области обухваћене поменутим документом. 


- У дијелу актуелна легислатива налазе се законска и подзаконска акта, а које Црна Гора примјењује из подручја трговине робама, услугама и трговинских аспеката интелектуалне својине. 

Нацрт легислативе посвећен је објављивању прописа и других мјера, прије њиховог доношења, а како би се у складу са преузетом обавезом чланицама СТО омогућило да дају коментаре на исте. 

- У дијелу портала који се односи на трговинске споразуме унијети су споразуми о слободној трговини, економској сарадњи и споразуми о узајамном подстицању и заштити инвестиција. 

- Трговинске мјере обухватају мјере које утичу на трговину, у случају да исте буду уведене.

Ова wеб страница се ажурира у координацији са ресорним институцијама које имају обавезу да достављају прописе из своје надлежности. 

Такође, овдје можете преузети прописе који су објављени у Службеном листу Црне Горе.