Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

>

Još jedan vrtić: Počinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Još jedan vrtić: Počinje gradnja vrtića u Herceg Novom
Datum objave: 26.12.2019 11:14 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ugovor sa izvođačem radova za faktički novi vrtić „Naša radost“ u Herceg Novom potpisala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića. Za izvođača je izabran konzorcijum JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica. Narednih nedjelja očekuje se početak totalne rekonstrukcije Vrtića, sa rokom završetka godinu dana. Vrijednost investicije je 2,4 miliona, a biće kapaciteta za oko 150 djece.

Ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Njemačkom razvojnom bankom, kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvjete i objekti obrazovanja.
Ministarstvo ekonomije
U novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

Kako je saopštila ministarka Sekulić: „Procijenjena vrijednost sa opremanjem je oko 2,4 miliona eura, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 eura.”

Ministar Šehović rekao je: “Gradnja vrtića, koja počinje narednih nedjelja, zahtijevala je i prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620.000 eura. Završetkom Objekta, Herceg Novi će dobiti jedan od najljepših vrtića, a ovo je ujedno i najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u ovoj opštini.

Najaviću i da nas upravo preko Programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije više obrazovnih objekata vrijedne preko 15 miliona eura“

Prisutnima se obratio i predstavnik Izvođača Dalibor Milović, koji je poručio da će se radovi izvoditi odgovorno i kvalitetno.

Do sada je u okviru programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom izvršena rekonstrukcija i primjena mjera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrijednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona eura.

MINISTARSTVO EKONOMIJE

MINISTARSTVO PROSVJETE