Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Ministarstvo ekonomije dio projekta DanubePeerChains

Datum objave: 15.10.2020 10:43 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomije, kao jedan od 14 partnera, učestvuje u implementaciji projekta DanubePeerChains, koji je odobren u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa, a kofinansira se sredstvima Evropske unije.

Glavni cilj projekta DanubePeerChains je osnaživanje organizacija za podršku tržištu rada (LSO) i organizacija za podršku razvoja poslovanja (BSO), zajedno sa njihovim ciljnim grupama i drugim lokalnim zainteresovanim stranama (preduzetnici, zaposleni u MSP, eksperti za digitalizaciju) za sprovođenje zajedničkih aktivnosti izgradnje vještina i kapaciteta u cilju razvoja visokokvalifikovanih radnih mjesta u Dunavskom regionu i kako bi bili prepoznati kao partneri u oblasti vršnjačke edukacije u inovativnim transnacionalnim lancima vrijednosti. Projekat DanubePeerChains je usklađen sa evropskom Strategijom za Dunavski region EUSDR.

Vodeći partner na projektu je Business Upper Austria iz Austrije, a pored Ministarstva ekonomije iz Crne Gore su uključeni i IPC Tehnoplis i Privredna komora Crne Gore. Projekat je počeo sa realizacijom 01.07.2020.godine i trajaće do 31.12.2022.godine