Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

>

Susret ministra ekonomskog razvoja Milatovića i stalne predstavnice UNDP-a Gašparikove

Susret ministra ekonomskog razvoja Milatovića i stalne predstavnice UNDP-a Gašparikove
Datum objave: 30.12.2020 13:11 | Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, gospođom Danielom Gašparikovom.


Ona je čestitala ministru stupanje na funkciju i poželjela uspješan rad. Govoreći o oblastima moguće saradnje sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, osvrnula se na projekte koji direktno doprinose unapređenju konkurentnosti privrede u Crnoj Gori kao i na saradnju ostvarenu u oblasti podrške malim i srednjim preduzećima, jačanja inovacija i ekonomskog osnaživanja žena.

Milatović je, tom prilikom, kazao da očekuje podršku od međunarodnih organizacija kao i da je svjestan koliko UNDP svojom ekspertizom i konekcijama može da pomogne u radu resora na čijem je čelu. Konstatujući da je privredna aktivnost u Crnoj Gori značajno oslabljena tokom pandemije on je sagovornicu upoznao sa prioritetima rada Ministarstva koji se u prvom redu odnose na programe podrške privredi. Osnivanje fondova za inovacije i startupove, reforma Zavoda za zapošljavanje kao i sveukoupna digitalizacija su neke od mjera koje će biti realizovane u narednom periodu. Gašparikova je dodatno istakla i značaj razvoja niskokarbonskog turizma i smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, a sve u cilju osiguranja većeg stepena energetske efikasnosti naročito u poslovanju privatnog sektora. 

Sekretarijat Savjeta za konkuretnost kao i Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju će dodatno osnažiti konkurentnost ali i inovacije, turizam i tržište rada koje se sada nalaze u okviru Ministarstva ekonomskog razvoja saglasili su se sagovornici i istakli značaj promocije zelenog biznisa kao i osnaživanje žena i jačanje ženskog preduzetništva.