Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

>

Ministar Milatović razgovarao sa članovima Socijalnog savjeta

Ministar Milatović razgovarao sa članovima Socijalnog savjeta
Datum objave: 30.12.2020 14:20 | Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Na jučerašnjem sastanku ministra ekonomskog razvoja mr Jakova Milatovića i dosadašnjeg predsjednika Socijalnog savjeta mr Vukašina Zogovića razgovarano je o potrebnim preduslovima za nesmetano funkcionisanje i rad ovog tripartitnog tijela u čijem radu učestvuju reprezentativno udruženje poslodavaca, reprezentativni sindikati i Vlada, stavljajući naglasak da treba konstantno raditi na jačanju i unapređenju socijalnog dijaloga.

Ministarstvo ekonomskog razvoja

Predstavnici Socijalnog savjeta upoznali su ministra Milatovića sa načinom rada i funkcionisanja Savjeta kao i o načinu donošenja mišljenja. Rečeno je da je potrebno razvijati bipartitni socijalni dijalog na liniji poslodavac-zaposleni u svim oblastima a naročito u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini i istakli određene probleme koji se odnose na uspostavljanje socijalnog dijaloga u nekim oblastima. 

Takođe naveden je i dobar primjer djelovanja lokalnog Socijalnog savjeta u Bijelom Polju kao i plan da se takva praksa uspostavi i u drugim opštinama. 

Ministar Milatović je ocijenio da je postojanje Socijalnog savjeta od izuzetne važnosti za socijalni dijalog u Crnoj Gori i da će se Vlada posvetiti jačanju i unapređenju istog, koji je ujedno i preduslov za ispunjavanje obaveza iz Poglavlja 19 – Socijalna politika i zapošljavanje.